Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(juli -05)




Musans hemlighet

Mel: "Till härlighetens höjder"

 

Min musa är min stjärna
ingiver mig en sång
det gör hon mer än gärna
när dagen kännes trång

När Musan i min själ tar tag
förlänas dikten drag
om nöjd hon blir - mitt elixir!
finns inget bättre lir

Hon orden först bereder
och krattar fram en stig
hon sedan varsamt leder
min ande hem till sig:

Hon bjuder mig på skalde-te
i sällsamt ordkalas
då gör min kärlekssång succé -
fast hjärtat gått i kras

Man stundom henne nalkas
i alltför dyster dräkt
man då av humor svalkas
hon hjular kring så käckt...

I tålamod
beprövat god
hon visar nya rum:
"Tag blott ett steg
var inte feg -
beträd Elysium!"

 

 




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-10 22:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP