Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN TANKESTÄLLARE?


Det värsta som kan hända
är väl att du en morgon vaknar upp
bara för att finna att du faktiskt är död!
Vad gör du då?

Du tyckte tidigare
att livet var så svårt
att livet var besvärligt
men, huh, att vakna upp och vara död!

Tänk om du ännu vore i livet
vad kunde du inte uträtta då?
Uträtta och leva riktigt
att bara leva, att se tiden löpa på.

Nu är allt detta för sent och förgäves
Tänk dig för i ditt nästa liv!
Jaga inte på så förbannat
utan lev varsamt, men lev!




Fri vers av Nils Sondefors
Läst 565 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2005-09-09 12:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tankeväckande tankeställare... vad gör man av sitt liv.. skjuter man upp upplevandet?
2008-10-05

  Cris
Många tänkvärda tankar i dina dikter. Jag gillar dem. Ja fy! tänk nä rman "vaknar" upp och är död och inte kan göra något mer... ta vara på stunden som är
2005-09-09

  Jessica Ebbesson
Tänkvärda ord, bra!
2005-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Nils Sondefors
Nils Sondefors