Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
filosofi från fjärran


Måntro

 

Här sitter jag och undrar

vad har jag väl för tro

man grunnar och man fundrar

så slött i lugn och ro

 

jag tror att rymden giver

tranquility i sinn

om tvivlet ändå river

så se på gamen min

 

han sitter i mitt centrum

är ful men helt modern

ack, mänska, i mitt väntrum

man sällan tager spjärn

 

han bytte ut den gubbe

som barnen alltid sett

en stackars jävla snubbe

som hade ringa vett

 

nu gamen är mitt sällskap

han bligar surt och lett

ger inte mycket kvällskap

och längtar efter fett...

 

Hur var det nu jag tänkte

om tron... äh, den får vara

jag såg nog hur det blänkte

i Stillhetshavet bara...

 

 

 

 




Fri vers av Caprice! VIP
Läst 597 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-15 00:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hmm... Månogam?
;-)
2009-03-16

  Jaseph
En härlig text med djup och friskt mod.
2009-03-16

  Øivind Armand Halvorsen
Må innrømme at mine svenskkunnskaper ikke strak til for å forstå dette dikte. Men det har en fin rytme og jeg vet jeg har gått glipp av noe vesentlig.
2009-03-16

  Tina Q
Fyndig titel :)
Underfundig text
2009-03-16

  C.Källner
Melerat och taktfast. Får för mig att läsa det som rap, fast den formen ligger mig fjärran.
2009-03-15

  sockerspöket
Haha vilka härliga funderingar! Älskar dina ordval, de klingar bra i denna lite muntra text :)
2009-03-15

  Måna N. Berger
"Måntro" var en underfundig rubrik! :)
2009-03-15

  Måna N. Berger
Gamen i månen! Jo den sitter där och spanar :)
2009-03-15

  Carola Zettergren
Funderligt trivsamt detta!!!:)
2009-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP