Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
från jan -05


Två små flugor

eller Animal meditation

Melodi: Två små fåglar på en gren

Två små flugor i ett fat
satt i clinch och sen spagat
men jag störde dom
och det hörde dom
när som kranen jag vred om.
I mitt handfat inga kryp
ska få bilda flera, typ.
Här får inte bli
någon koloni!
Kom till "matte" och bli fri.

Ni bjuds att surfa nu
på vågor sju
ner i avloppsvattnet bums.
Där kan ni flera bli
så gör sorti.
Sisådärja, inget grums!

Jag vill inte se er här -
om ni ger mig mer besvär
kan det hända att
jag hyr in en katt...
efter midda'n tackar "Mums!"

Smått förnöjd till sängs jag gick
och jag somna' på ett kick
drömde om ett djur
som ej trivs i bur -
ränderna går aldrig ur.
Sökte drömmen hålla kvar...
Herrejösses, vilken karl!
Aldrig någonsin
går han ur mitt sinn
finns förvisso under skinn.

Men natten snart förrann
och drömmen svann
till en särskild, hemlig vrå
när klockan sjöng en sång
ja, gång på gång
mens jag sömnigt hörde på.

Sen jag mornade mig klart
borsta' tanden i en fart
in i duschen gick
energi jag fick
att massera skönt min tå.

Örats vatten hälldes ur
och jag sjöng en stump, i dur
satte vatten på
att i testund få
känna drömmens makt bestå.
Tanken dröjer vid dig än:
"varför teg du, kära vän?
Under långan tid
fann jag ingen frid
ty förståndet var på glid."

Jag plötsligt ryckte till -
min morgondrill
blev avbruten. Ner i kopp
nu blicken riktades
där siktades
nåt som "skänkte" hjärtats stopp.

Just vid bottnens ena "kant"
ja, vid väggens raka brant
kunde man ju se...
inte nån succé -
där försvann mitt sista hopp!
---
Ävenledes tekoppsfat
bar på flugor i spagat
överallt de fanns
hade skön romans:
Två små flugor - på fajans!

 




Fri vers av Caprice! VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-16 23:37



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Vidarebefordra det budskapet ner i vasken! *skrattar*
2009-03-17

  Caprice! VIP
Jag spolade ner dom i vasken. Buddha & Co har redan förlåtit mig. Skrattet det största är - ty det tyder på sann kärlek! Så sa dom till mig alldeles nyss!
2009-03-17

  Måna N. Berger
Och du hade hjärta att störa dem??? Fy på dig Spirea, det blir dålig karma! :)))
2009-03-17

  Caprice! VIP
Nej, det var precis som jag beskrivit det ovan - två små flugor kopulerade i handfatet!
2009-03-16

  Måna N. Berger
Flugdekor på teservisen???
2009-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP