Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(mars -98)




Det förlorade landet

 

Jag önskar mig ett litet torp
med egen gårdstunskorp
som jagar möss och allsköns kryp -
min barndomsgårdskorp, typ

Så vill jag ha en igelkott
(ell’ varför inte två?)
som kommer när det vankas gott
i saftkalasberså

Och korp och kott skull’ trivas bra
och dela vänskap väl
med mig, som barn på nytt skull’ va’
Då odlar man sin själ

med nostalgi. Min leksakshund!
Ja säg, var blev den av?
Min terrier, så vit och rund
har kanske gått i grav

Du kanske fanns på vind som brann
när hösten slet i grind
För länge sedan du försvann
med barndoms kyska kind

Min lilla panflöjt, blank och blå
med hack av tand finns kvar
Jag spelar på den då och då
och minns väl barndomsdar

Ja, korp och kott och sliten hund
till sälla marker flytt
Men spela flöjt en liten stund
och du blir barn på nytt






Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-18 22:03



Bookmark and Share


  Sladjana Zubcevic
"Jag önskar mig ett litet torp
med egen gårdstunskorp
som jagar möss och allsköns kryp -
min barndomsgårdskorp, typ."
Så vackert skrivet!
2009-03-19

  Carola Zettergren
:):)HÄRLIGT SKALDAT!!!
2009-03-19

  Måna N. Berger
Värmande och ömsint. Bevara barnet inom oss!
2009-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP