Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrevs nov -05 men nästan lika aktuell nu...


Dimhöljd poet

Melodi: "Trollmors vaggsång"

När Musan har inspirerat små dikter
och lagt dem ömt i arkivet
då karvar hon ivrigt på innersta skikten
mig sparkar i veka livet:
Ho aj aj aj aj - stopp!
Du åker på en propp...
Jag höljer dig i muff - tuff
du är ej längre - uff!

Mig dimman omsluter och Musan väl tjuter
jag tarvar nog vitaminer
jag spottar och fräser men näsan blott jäser
och kallt Nordanvinden viner...
I frossa är jag lagd
jag viskar hes, försagd
Ho aj aj, hostans dån - spån!
poeten blev ett fån...

Ty Musan fick sordin
av infektionens "vin"...
T'en va! Allt blir blott fnys - Pys!
Nej, dikten gått i sin...
Så är min analys!

 




Fri vers av Caprice! VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-24 00:13



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Vakna upp till våren lilla troll, och se: snuvan är puts väck!
2009-03-24

  systeringer
Förkylt? Fniss så bra det gick att sjunga DEN vaggvisan!
2009-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP