Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
från nov -05


Var är du?

(fritt efter en viss psalm)

Var är den dikt som överallt jag söker -
från byrån den försvann för längesen...
Min hjärnas bryderi sig snabbt föröker...
"hur var dess dräkt?" jag svarar hjälpsam vän:

dess färg var summan av de flesta andras
den stod så lugn i rim och versfot god
(med fog för slarv poeten borde klandras!)
den bakades i ugn av kraft och mod

en sommarnatt så skön på 80-talet
den lockade publik till känsloskrik...
nu leker den tafatt med mig - så galet:
den fastnat har i glömskans retorik...


SLUTA LETA!
Melodi: "En borde inte sova"

En borde inte leta
och slösa med sin tid...
man gärna tror att finnandet
skall giva sinnet frid
man fåfängt gärna söker
vad funnet ofta rök är...
en borde söka vinnandet
av viktigare strid
när flödet finns i rinnandet
en brukar väl sin id

 




Fri vers av Caprice! VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-25 20:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP