Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(nov -08)


Elak musa

 

Min musa var nyss ganska elak
drev gäck med en sångare stor
en smula den sångaren skel' - ack!
på snitsen ju allting beror...

Hon drev mig till gyckel om Jocke -
en nordlapp så storväxt och skön
Nu kittlar hon fläsket som kokt e
och skänker mig märkliga frön

Det här var ju ämnat som ursäkt
men musan har annat i sinn
ej ödmjukhet präglar den språkdräkt
som här måste kallas för min

Jag förmår icke säga nåt annat
än musan mig ingiver här
Nog är det en smula förbannat
jag aldrig i Jocke var kär

Jag liksom de andra sjöng ko-ko
fast Beatles var tonårens band
Av Paul blev jag mera än koko -
nog toge jag gärna hans hand...

Men jag fastnade även vid teven
när Jocke sa' Tjosan som 'hej'
jag tittade faktiskt ej breve'n...
nu tiger jag om denna grej

Kära Jocke, du var ju idol - Tjoho!
jag tror att du detta nog tål - joho...
Av kolsvart hår täcktes din svål, ett trick
ty falsk var den färgen. I mål jag gick!

 




Fri vers av Caprice! VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-28 11:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP