Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(jan -06)


Obskyr källa

Melodi: "Min älskling, du är som en ros"

Till Musan går tack för lyriken
som kom vid Wolfgangs ton
den speglar kreativ passion
den förlöste särskilt don...
så sprittande glad åt mystiken
i runans egen rot
blir jag när rimmen ner i versfot
rinner utan knot

skapelseakten blir en dröm
som porlar likt en bäck
ökar om våren till en ström
där öringen går fräck...

då tarvas ett märkvärdigt bete
att finna diktens mat
skalden må ta sitt dopp i Lethe...
Minns nu det, kamrat!
Tjoflöjt!

 




Fri vers av Caprice! VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-29 14:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP