Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I TV får man som bekant höra en och annan svinaktighet... (april -06)




Kvällspiggt

 


"Vårtsvin är ej morgonpigga..."
icke heller jag
vill helst min dikter pligga
mellan natt och dag

Men om piggsvin finner tjusning
i en timme sen
har jag inte minsta susning -
forskning därom klen

Vildsvin är av häftig sort
varom litet vets
marsvin längtar stundom bort
när små fingrar pets...

Svin som tränats tryffel leta
bökar likt en harv
Om dem Fru Aurora reta'
vet ej heller sparv

Minisvinet sällskap ger
både en och annan...
man i lägenhet det ser -
tager mig för pannan!

Tamsvin sociala är
men som husligt sällskap
bör de icke hållas här
uti sådant tvångskap

Svinpäls kan man fähund kalla
bär dock mänsklig hamn
Såna stundom sorglöst tralla
gå från famn till famn...

Månget svin min dikt berört
togs ur fatabur
Har dig månne ändå stört
just dess... grisnatur?

 

 




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-07 18:27



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Alltså..jag gillar riktiga grisar, marsvin har jag haft fyra stycken, den siste hette Ziwerth(efter Öholm såklart), han var en svartvit och grå peruan, han blev åtta år gammal och jag var otröstlig en lång tid..fast jag kanske inte är lika glad den dagen vildsvinen grävt sönder mina rabatter..Såg spår ungefär femtio meter från trädgården idag!!!
2009-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP