Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Främlingsögon




vårljus försöker trevande
ge värme åt frusna stränder
men når sig inte fram
vänder bort vid sista mörkret
där stannar tiden någonstans

känslan speglar allvaret
men visar ingen sorg
blott ett slag
ifrån att förlora allt
som av mening funnits till

avskedstår
inför allt som nära andas
säg, nuddar du även min kind
om jag med min
sista ömhet ber dig

för jag fryser i likgiltighet
värme når inte mitt hjärta
saknar känslan av lidande
blott en frostros jag blivit
som vissnar under ismarker

främlingsögon på mitt eget ansikte
följer själens förvandling
från kärleks rikedom
till tomheten i ingenting

det finns liv
även i dödens stenar
det finns död
dolt i det som lever fritt
på ytan falskprytt leende
när omtanke besvärar
det invärtes sårfyllda
som orkeslöst förblöder










Fri vers av devilsangel
Läst 394 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-04-08 20:07



Bookmark and Share


  Danne
En nyans av mitt eget liv, just nu..
Väldigt djupt skrivet
Du har tänkt en hel del,
tror jag?
2009-06-12

  Junitvillingen
Ord som letar sig in i mitt allra djupaste...och berör starkt. Mycket bra formulerat.
2009-04-28

  Michaela Dutius
SÅ STARK....du är otrolig ...orden blommar under dina händer-även om du är en frostros.
2009-04-11

    Bodil Sandberg
Å så vackert kära poetissa!!
blott en frostros jag blivit...vilken strof..helt betagande fin!!
2009-04-09

  issac.a.m
Berörd av orden och formuleringarna du använt dig ...Underbart
2009-04-08

  issac.a.m
du skriver så talande...
2009-04-08

  Sladjana Zubcevic
"det finns liv
även i dödens stenar
det finns död
dolt i det som lever fritt
på ytan falskprytt leende
när omtanke besvärar
det invärtes sårfyllda
som orkeslöst förblöder"
Smärtsamt vackert skrivet!
2009-04-08
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel