Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt var bättre förr.


Tidspessimistiskt lågvattenmärke


Något har gått illa, ja tiden
måste ha trampat snett och blivit
nån sorts halt

en gång betraktades världen
som dag och natt
indelade i stunder, solstånd
årstider och himlakroppars
kretsande faser

så kom guld, pengar och en
civilicerad ordning under vilken
alla måste lyda


Nu räknas tiden mer i cykler om
förfallodatum på papper, torra
livlösa papper som kommit
att byta ut allting annat




Fri vers av Gawain VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-04-25 10:27



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Sannerligen sanna ord här nedtecknade!
Vem bryr sig om tiden, vem stannar upp...bara pengarna ramlar in...är det det viktigaste vi känner...?
Tack för att du fick mig att stanna upp här vid din viktiga text!
2009-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP