Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

självkänslan är en dolk man kysser i blindo


det vapen man mest fruktar
det man ger andra att fritt bruka
skapat av en själv

den gör mest skada
med minsta ansträngning

när ens tro på en själv är svag
ger den andra makt att styra och såra fritt
att driva in dolken man gett dem ännu djupare i sitt hjärta

smörj dolkens blad med saker som försvagar dig
gnid in falska ords gift
löften du inte tror på men som smakar sött

att välkomna smärtan en vana
självkänslan har ju bjudit att så ska det vara?

så kyss smärtan som en kär vän
kyss den hett som en älskare

men vakna en dag min vän
och inse
att du är värd så mycket mer
så oändligt mycket mer
och kyss den falska dolken ett sista farväl




Övriga genrer av Nikolai Jungsin VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-05-05 17:48



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Slutet är strålande
2009-05-05

  Junitvillingen
Tänker på versen:

" Du vet väl om att du är värdefull,
att du är viktig här och nu,
att du är älskad för din egen skull,
för ingen annan är som du "

Ord att ta med sig på vägen, för vi är alla så unika. Självkänslan kan svikta och det är då man blir så sårbar, men vi får aldrig glömma bort att vi är värdefulla precis som vi är - att vi alla behövs och betyder något. * kram * och tack för en gripande text!
2009-05-05

  Svartsilver
väldigt fin och sann framför allt alla är vi värda så mycket mer än vad vi tror.
2009-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP