Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lev! på det att du må ha många minnen på din ålders höst...


Med tiden...

 

inser jag

hur lite jag har

kvar att

 

minnas

 

hjärnan spelar mig

spratt

 

drar tunna hålslöjor

beräknande

 

övar sig i

att framhäva

 

det icketimade

 

och förvagliga

det jag en gång kände

 

orkar snart inte längre

göra

nya minnen

 

alltmer omed...

 

 

 

 

 




Fri vers av Caprice! VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-12 11:49



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
MYcket bra skaldat detta!!!
2009-05-12

  Måna N. Berger
Håller med vännen härnedan, intressant ordbruk, nyskapande. Som hur hjärnan beräknande drar tunna hålslöjor, så är det ju! Och "förvagliga" är synnerligen träffande!
Sedan fascineras jag också av perspektivförskjutningen, minnen som skapas framåt i tiden; jomenvisst, den tid vi har kvar att skapa minnen av - och hur mycket kommer vi att minnas?
Sist men inte minst:

"orkar snart inte längre
göra
nya minnen"

Meningen fick mig att studsa, häpen, och fundera över minnesskapandet.
2009-05-12

  Ronny Berk
ett intressant ordbruk , den poesin...igenkänner visst norrländskt
obruk , omed i otid
2009-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP