Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lämna försiktigt


så stilla nuddar vinden
kanske omärkbar ändå
ändå förändrades
något bland molnen

det gråtäckta
likt en skugga
som bär skadskjuten kropp
blott med tyngd
vid närhets möten

skymms ju varje himmel
av bördans kalla ansikte
så lätt att ta bort
det som misströstar

men lämna försiktigt
någonstans
bär trasighet
också ett namn
det vilar en själ
där inuti
som bara vill stanna
i lugnet

känna stormarna tömma
sitt starka begär
och evighetens kamp
bli hållbar
då den ett ögonblick
vilar i vindstillnad




Fri vers av devilsangel
Läst 344 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-05-19 11:58



Bookmark and Share


  Svart svan
"...någonstans
bär trasighet
också ett namn
det vilar en själ
där inuti..."
Varför får detta mig att tänka på anfäders och -mödrars del i en själslig knut...inte endast föräldrars och mor-och-farföräldrars ageranden finns ju inom en själ, utan även deras föräldrars i en lång, lång rad...djupet av en trasighet kan ju bero på avståndet i tid till namnet på den själ (ana) som vilar "där inuti"...
2009-07-13

  aol
oj dikten berörde mig så djupt mästerlig
2009-05-25

  Lasseman VIP
Åh! du är helt fantastisk.. och kan konsten att trollbinda mig med munnen på vid gavel, då jag läser och känner av i min bringa .. kram och applåder
2009-05-21

  Suzy med punkterna
Ord som känns, djupt........
2009-05-21

  Michaela Dutius
Som vanligt kliver din text innanför skinnet och berör och rör om....men det är poesins uppgift - att beröra och röra om....
Suveränt vacker
2009-05-20

    Bodil Sandberg
Som alltid skriver du med känsla
som griper tag

någonstans bär trasighet
också ett namn
det vilar en själ där inuti
som bara vill vila i lugnet

vackraste rader min vän
2009-05-19

  issac.a.m
en mycket stark dikt som berör på djupet...
2009-05-19

  Junitvillingen
Åhh vilken berörande och vacker poesi...så underbart språk, så känslofyllt formulerad...favoritraderna är:

" då den ett ögonblick
vilar i vindstillnad "

jag bara " ryser " av välbehag du vackra poetissa:-)
2009-05-19
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel