Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Erik Brickman 2005


Landet längtan


Jag går omkring bland stenar och ruiner
osäker styr jag stegen fram i förvirrade miner
vandrar vilset runt, i Landet Längtan.


Förut fanns här en fast hand att hålla i
en trogen blick, jag står dig bi
hoppet överger mig sist, i Landet Längtan.


Blind är jag inför din glömska för mig
korsar den frusna flod som forsade för dig
halkar på minnenas is, i Landet Längtan.


För så långt från ditt hjärta som jag är nu
kan ingen ha trott, inte ens du
att jag skulle falla, i Landet Längtan.


Vila i dina händer vill jag, somna
men det blir att i likgiltighetens snö domna
en främling är jag, i Landet Längtan.




Fri vers av Arowana
Läst 823 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-09-26 14:49



Bookmark and Share


  Cris
Wow! Du får en femma för den här. Vad annat kan det blir. Jag faller in i dikten och den är bara så otroligt fin.
I landet Längtan, så sorgligt men ändå med ett visst stilla konstaterande om att det är som det är.

Sen får du +++ för att jag inte ens först märkte att det var rim, och Du det är häftigt för att... det blev sånt flyt i dikten och det berodde ju på rimmen som var så bra att de gav detta. Rim kan ibland bli lite kantigt, avsnoppande även om rim är kul också tycker jag.

Suveränt grabben!
2005-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana