Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förrödiskt



när jag vet
att undergången är nära
och kedjorna fästa för hårt
runt min nedbrutna kropp

ser jag ingen utväg
än att be
något starkare än mig själv
att vägleda mig

förrödiskt har det
tagit över mitt förstånd
varje mur jag byggt upp
har det med sin makt rivit ner

jag står lemlästad
förtvivlad mitt i kaoets mörka skymningar

försökte än en gång fly
det som alltid springer fortare
tusentals värre framtoning
än den smärta som fanns igår

lämnar jag igen
det träsk som drog mig ner
första dagen
i en evighet

fattar jag mitt beslut

inte mer nu




Fri vers av devilsangel
Läst 304 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-06-15 15:18



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Starka rader min vän..
därvid vill jag ge dig en vers ur en dikt av Vilhelm Ekelund


Min själ,vak upp ur dina tunga drömmar
se allting jublar mark och lundar tala
och vederkvickelsen från höjden strömmar
min själ vak upp min själ låt dig hugsvala

ej ängslans mörka makter mer dig kväve
och dådlöst tvivels sjuka tankar vike
fritt över kvalm och dunkel högt du sväve
dig själv förtro din sköna längtans rike

ren luftens röster och det tysta suset
i dunkla träd en gryning spå som bräcker
min själ finns ingen röst som dig uppväcker

min själ vak upp dig höj på spänstig vinge
och ut ur mörkrekt stark din längtan svinge
jag skall,jag vill,jag måste fram till ljuset!
2009-06-17

  Michaela Dutius
Berörd till tårar av din text vännen...den känns som skriven med ditt eget blod!

Grattis till placeringen!!!
2009-06-17

  Människa
Undrar bara vad som kan verka starkare i ditt liv än du själv kan...
2009-06-17

  aol
stark berörande text
2009-06-15

    Lindizz
starkt och berörande. Mycket bra skrivet
2009-06-15

  Ronny Berk
berörande poesi med starka krafter som omtumlar, förmedlar mej känslor av kraft och framtids förhoppninger...
2009-06-15
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel