Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du spred ljus där mörkret tagit över



vackra, goda ängel
tro aldrig att du felade
när du öppnade mitt hjärta

hur skulle du kunna veta
om själens inre trasighet
hur skulle du kunna förstå
att jag just då inte fanns
nära mig själv

så långt ifrån behärskning
så vilse i mig själv

när du kom var hoppet dött
mitt hjärta så blodigt trasigt
men du spred ljus
där mörkret tagit över
du tog min darrande hand
när jag mest behövde
en trygghet att hålla
fast vid

du räddade mig
även om det sedan blev så fel
när känslor började växa

det var aldrig min avsikt
att få dig att falla för mig
inte heller ville jag falla själv
men hur kämpar man emot
när någon så underbar
står framför

någon som berör varje sinne
som lägger ett täcke av ärlig värme
över det som fryser så

det var inte vår tid nu
men att du fanns där
var en mening
du har burit mig
över svarta vatten
lagt dig som en bro
där jag inte kunde beträda själv

vad som än sker i framtiden
så vet jag att det du gett mig
ska jag bevara i minnet
sätta guldram runt den bild
som du målat med din kärlek





Fri vers av devilsangel
Läst 603 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-06-21 11:27



Bookmark and Share


  aol
lagt dig som en bro där jag inte kunde beträda själv
riktigt stor poesi må jag säga vännen,
2012-09-09

  isabel louise
en helt underbart vacker kärlekshyllning! du berör med din poesi varje gång vännen! :)
2009-07-23

  genni VIP
Det här är poesi, väldigt fint skrivet.
2009-06-23

    ej medlem längre
Underbar kärlekshyllning/avsked till den som berört ens hjärta. Det slog mig hur otacksamma vi är ibland när vi bara kastar kastar bort känslor för någon som trots allt betytt en del under resans gång och som alltid så förmedlar du känslor på ett fantastiskt sätt! Du är fin du ängla pänglan!:)))
2009-06-22

  Michaela Dutius
Du förmedlar en stark och berörande tacksamhet för den människa som du hylla rmed den här dikten.
Ödmjukt och berörande.
2009-06-21

  Suzy med punkterna
Underbart skrivet.
Mycket stark känsla förmedlas genom dina ord.
2009-06-21

    ej medlem längre
Underbara känslor, kläs i värme o vördnad, mycket vackert skrivet vännen, man alldeles stum :)
2009-06-21

  Glensan
Sanlöst vackert
Föll som i trans
när jag läste det

Mycket bra
2009-06-21

    Lindizz
Finner inte ord att skriva, du skriver så nära, starkt och vackert.
2009-06-21

  Ronny Berk
så vacker poesi, framkallar starka känslor av tacksamhet och förväntan men även darrande händers trevande i mörker; broar över mörka vatten, drömmar och strömmar; skymtar horisonter av framtids förhoppningar...ja !
2009-06-21
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel