Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett plötsligt infall


Dyk

 

om jag dyker 

djupt ner

till mitt väsens innersta

 

men ej finner ens ett

sandkorn

 

då faller jag 

till universums mittpunkt

passeras i ofattbar hetta

spottas ut som en

lealös massa

 

utan vikt

utan tyngd

utan materia

 

först då kan

sandkornet bildas...

 

 

 




Fri vers av Caprice! VIP
Läst 446 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-06-21 16:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
det är en bra dikt, som jag skulle vilja se lite åtstramad... lite mer koncentrerad... för att möta sandkornet på något sätt...
2011-08-20

  The Stargazer
Du skriver fantastiskt även utan rim ser jag. Man känner sig ungefär lika grund som en vattenpöl när man läser dessa djupa och intressanta tankegångar.
2009-11-14

  Carola Zettergren
Denna är så bra att den förtjänar lite mer...:)
2009-11-01

  erkki
Just precis. Att ett sandkorn kan bildas ur ingenting är fantastiskt. Och så "har" vi hela universum på samma grund!!
2009-11-01

  Sladjana Zubcevic
Mycket snyggt!!!
2009-07-07

  aol
en så sannolik posess suveränt bra poesi
2009-07-06

  Carola Zettergren
Yess...Mycket snyggt!!!
2009-06-22

  Kristina Wallbing
Häftigt dyk! Och vilken skatt du finner där på botten!
Tänkvärd dikt.
2009-06-21

  Caprice! VIP
Jävla Måna, avslöja mig så där! ;-))
Men egentligen bara vad man kan vänta sig från dig...
Kram på dig!
2009-06-21

  Måna N. Berger
.. och av sandkornet en pärlemorskimrande pärla!
2009-06-21

  Erikjohansson
Helt fantastiskt bra!!!
2009-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP