Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

två år gammal, lika aktuell idag (fast dollarn har återhämtat sig rätt bra)




Från annan horisont

 

Jag stirrade på TV:n
och trodde knappt mitt öga
jag titta' inte breve'n
allt annat gällde föga

Där såg jag rutan glöda
av upprörd "Reimerson"
av högljutt prat hon flöda'
och skakade mig - bon!

Ack, ecce konsumenten
som icke hade vett
att kolla på procenten
vid fix av bomullstvätt

En T-shirt från Korea
i halvrent bomullsstoff
så vit som en spirea
i tvätten krympte - poff!

Betänk att producenten
en slavhop kallat in
då aktas blott på centen
maskiner gå i spinn...

Ty handeln är global ju
man krigar om avans
men dollarn ej total nu
i penningmaktbalans

Den sketne konsumenten
som klagar i sin nöd
ger hull åt producenten...
Så: tack för stöd till bröd!




Bunden vers av Caprice! VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-29 19:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP