Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagens ungdom, i har så könstiga ideal... En skolfrökens eftertänksamma undran till sig själv [not. uttalat på grov dialekt]


Fruktstund på 70-talet


Barnen satt samlade i en mysig liten ring
på golvet, det var fruktstund och fröken
tindrade som en vattenpöl full av sol

"... och vad ska du bli när du blir stor
då lille Gunnar?"


Den lille gossen kliade sig på en bula i
pannan en stund innan han trevande
svarade

"Brännvinsadvokat"

Frökens blick mulnade varpå tretton
andra barn blinkade med oförstående
frånvaro skriven i sina runda små ansikten

"ja just det... [harklar sig] .. och du då
rara Sara, vad ska du bli? Sjuksköterska
kanske?"


Sara plirade frågande med blicken innan
svaret kom trevande

Nä... jag ska bli... gammal.

"Ok"

fröken nickade trött medan hon skalade sin
knottriga navelapeslin så det sprutade
besprutningsmedel och skalsaft på alla barnen
och golvet framför

fruktstunden fortlöpte under en märkligt
tryckande tystnad





Fri vers av Gawain VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-03 20:40



Bookmark and Share


  Lindalou
Underbart. De där fruktstunderna kommer jag ihåg...
En gång hade jag en grapefrukthalva med mig Gissa om det var lurigt att äta den där och jag blev nedkladdad hela jag och fick svid i ögonen...
2009-07-03

  Stefan Höglund
Väldigt kul har själv jobbat inom barnomsorgen.
2009-07-03

    ej medlem längre
härlig, o en god bild av vuxna oförstånd elr oförstående, eller...ja
mmm såna är många ja...fortfarande, trots att 70talet har gått förbi för längesen
;-)
2009-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP