Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivet igår, då det var dimmigt på morgonen. © Erik Brickman 2005


Dimridå



På min stålhäst denna morgon, svepande kall

färdades jag sakta i ny förundran över världen

ett sällsamt sken trängde fram vid ljusets kant

jag såg henne där, svävande, en liten féflicka

en älva som sakta sänkte fötterna från trädet

med tindrande tår flög hon ner mot rötterna

i skogens dimma fanns bara skönjande tecken

av lövverken som omgärdade vägen, grågrund

min tanke stod still, jag drogs mot vita anden

en sån ovanlig gäst i denna grovgrusade plats

skrämdes av grova trollet sittande på strålrygg

älvan flydde in bland löven med ett pytteskrik

trollet trampade vidare ganska trumpet.


Ja, jag var inte nöjd.




Fri vers av Arowana
Läst 287 gånger
Publicerad 2005-10-01 10:42



Bookmark and Share


  Cris
Var detta en synvilla för riddaren på stålhäst. En längtan att en älva skulle stå där och tindra och kanske vilja åka med. Även om han inte var nöjd, har han här visat att det finns en fantasi i honom som gör att även en dimmig dag kan se sol.
2005-10-01

    ej medlem längre
Jaa, jag var nöjd! En underbar morgon med kvillrande ljus och gruvligt grus, tack ska du ha!
2005-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana