Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gammal företeelse blir som ny...




Salong på nätet


Min penna har spets
men den kräver en krets
av skrivande likar
som språket berikar

Här diktar och silar
jag språket och vänner
Förmedlar små pilar
som någonstans bränner…

Och stundom jag finner
en sprittande ny
min glädje då rinner
till himmelens sky

Ty nätet nu bildar
den litt’ra salongen
för tama och vildar
i vittraste sprången…

I forntiden sågs en
beundrande svans
till Bellman och Lenngren
i ordlekardans

Nu kan man på nätet
nåt liknande finna
och ganska förmätet
längs raderna rinna

i jakten på dikten
förtjänande D
med makt följer plikten
att göra succé…

När någon en ställning
på sajterna fått
då skrives mot kvällning
då myser nån gott

Dock härjar väl Jante
var vitter salong
Nå, släng denna vante!
den syns alltför trång…

Man ej under skäppa
bör sätta sin lampa
men gärna sig peppa
och ta sig i hampa

Ty även i skumrik
och tradig harang
man slipar sin mumrik…
och vässar sin klang

Jag följer min Musa
vart än hon mig leder
och fortsätter busa
med ord hon bereder…

 

 




Bunden vers av Caprice! VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-18 09:58



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Ja, det var salong det så det heter duga, mycket bra, men som sagt då var det där med längden!!!:)
2010-10-16

  Caprice! VIP
Nu när jag har fixat snyggare radavstånd kan jag väl få åtminstone en paj till - älskar rabarber och lägger gärna rabarber på fler... ;-)
2009-07-18

  lodjuret/seglare VIP
en härligt rimmad text med en myckenhet av fantasi, och ger den därför trenne pajer på rabarber, inte mer än så eftersom jag tycker att mellanrummen mellan raderna i varje vers känns onödigt luftigt, bokmärker dock detta fina om än något långa alster
2009-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP