Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fot här, en annan där och huvet under armen..


Jakten, drömmen & jägaren


drömmen om det stora äventyret drog på sig både
gummistövlar och vandringskängor långt innan jag
ens närmelsevis vaknat

Och där stod han, barfota i lingonriset med en
huggorm slingrande som en kelsjuk kattunge
runt benen
tankspridd förstås, alltid tankspridd, förlorad i
någon dagdröm som vanligt

ibland tycktes tankarna skena iväg av blotta farten
och inte helt sällan med all känsla för sund perception
tätt i hasorna


Bössan vilade stadig i handen, kall som stål brukar
vara, men varm av den trygghet den tycktes skänka
när skuggorna blev långa och vilddjuren stora





Fri vers av Gawain VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-21 22:05



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Skönt drömskt,

fint fångat om huggormen som slingrar sig som en katt.

fina bilder och det där drömska tillståndet kommer fram,

applåder!
2009-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP