Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt i en (förhoppningsvis) äldre stil. © Erik Brickman 2005


Åhå!



Åhå!

Vackra dam

varthän är välan ni på väg?

Till mig och min enkla boning?

Närmare min enkla person,

kanske rentav på väg in i min famn

den torftiga, för att kyssas

av mina så lågt stående läppar?

Oh! Jag våga ens ej dryfta

sådana vederhäftiga tankar

på de likt Saharaöknen in till döden

torra, nyss nämnda läpparna!

Om denna högtflygande fantasi

dock skulle visa sig vara ägande,

i sin mest bleka skepnad,

ens ett gram av sanning,

dö jag snart av lycka!!!




Fri vers av Arowana
Läst 544 gånger
Utvald text
Publicerad 2005-10-03 16:31



Bookmark and Share


    E.B.
Vilken ruskigt härlig text! Tack!
2005-10-04

    Bodil Sandberg
Hääääärligt poetiskt så det frasar i datorn....
2005-10-03

    ej medlem längre
Ja det är... knappt så man hinner andas!...
2005-10-03

  JMR
Ett härligt Shakespearspråk...
2005-10-03

    ej medlem längre
De tror att de ska dö av lycka, men de gör inte det. Aldrig gör de det. De befinner sig i själva verket i ett hav av siden och eld som är så långt borta från döden man kan överhuvudtaget tänka sig...
2005-10-03

    ej medlem längre
och tänk sedan bara, metervis med frasig siden... och alla de små små knapparna...
2005-10-03

    ej medlem längre
I nästa scen ser man hennes sidenhandskbeprydda händer lyfta bort floret från ansiktet... för att möta Saharaöknen?...
2005-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana