Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En något gammal dikt. 90-tal. Men "Hej Då" är fortfarande en överskattad fras. © Erik Brickman 2005


Det skälver i köttet



Det skälver i köttet under din bortavaro

det skälver i köttet under din beröring

det skälver i köttet under min hud

då allt ska gå som vanligt.


Man ser en vän i ögonen

pratar som vanligt

fastän helvetet rinner genom ens ådror

som ångande lava, ångest-lava.


"Hej Då" är världens mest överskattade fras

och den använde du och jag när vi skildes

med miljoner andra ord på våra läppar

med tre ton komprimerat skrik i lungorna

återhållet, undertryckt, inneslutet.


Det skälver i köttet. Det skälver i köttet.




Fri vers av Arowana
Läst 651 gånger
Publicerad 2005-10-03 21:25



Bookmark and Share


  san lundberg
tag

mer plats

ge

dej ut

till alla

med

din

bild värld
2009-06-14

  Maya
"Skälver i köttet" din beskrivning befäster känslor som berör en ända in i ryggmärgen..
2005-10-05

  Cris
Hu! Man skall inte säga Hej då ! Jo ibland kanske men inte så att man menar det för alltid, det har jag lärt mig.
2005-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana