Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland får de nog, de små liven, med all rätt. Eller som man numera säger: synden straffar sig själv. Vettarne, Älvorne och de andra skygga små..


Från vettet flyr ingen


Tung som ett skålpund bly föll hon
till marken likt ett nedlslaget gräs

tårar spall över jorden
men se, de blandades med daggen
och ingen såg dem falla ens

förutom han

Ingen trodde längre, ingen brydde
sig heller och särskilt inte den som
nyss gjort sig skyldig till möastöld
just där och så


Men skvallret gick och innan solen gått
hög nog att väcka tuppen låg han död
några diken bort
tyst med ansiktet ner i en pöl från
gödselstacken strax intill






Fri vers av Gawain VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-26 00:07



Bookmark and Share


  aPorcupine
Jag gillar den här dikten. Gillar hur du skapar ett sorts saga-skimmer över texten.
En liten fundering; "spall" kanske det borde stå "spillde" där om man ska gå efter grammatiken. *ler*
Bra skrivet!
2009-07-26

  peter markurth
gillar denna
2009-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP