Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av en dikt min vackre far en gång skrev.


Ängsfrost


Skir som en nickande blåklocka
någonstans mitt på minnenas vidsträckta
äng
smakfullt framhävd av bara sig själv

omrigad av timotej, inramad av sin
egen skönhet
satt hon med händerna fulla av tårar
fallna till knät



I barken på trädet stod ett namn
välskrivet ristat, gammalt som ett ärr
men ännu lekfullt och sirligt

vinden suckade som av lättja, gräset
böjde sig gracilt och klockorna neg


till rytmen av det hjärta
som när nattfrosten kom
slutligen teg





Fri vers av Gawain
Läst 251 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-08-05 23:45



Bookmark and Share


  Mirjam Ö
Ljuv men ack så sorgsen! Den sveper in hjärtat i dimma.
2009-08-07

  livsdans
oj...starka känslor av dessa ord! Mycket skirt och vackert!
2009-08-07

    ej medlem längre
Sagoskimrande, vackert skriven med en alldeles egen rytm. <3
Mycket fin dikt!
2009-08-06

  mare VIP
Mycket vacker....
2009-08-06

  SurtantZ
Vacker är ett ord som är ganska vanligt här..
Återkommer när jag hittat något likvärdigt ord med samma betydelse. :-)
2009-08-06

  Peter Matsa
Fantastisk
Sparar
"vinden suckade som av lättja, gräset
böjde sig gracilt och klockorna neg
till rytmen av det hjärta
som när nattfrosten kom
slutligen teg"
Så länge minnet orkar

Applåd!
2009-08-06

  AjBi
Kolossalt vacker text! :-)
2009-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain