Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens ro – tankarna vandrar



Stjärnor på himlen tindrar och månen lyser klart, vem vill ta sig till Venus för att förstå kärlekens hemlighet? Det finns en planet, som står närmast solen, halv kall och halv varm men vem kan förstå att de som har lyckats närma sig hjärtats sol blir så, det bara är så. . . .  eller likt en ismeteorit, i sin okunskap lyckas bli berörd av värmestrålar, smälta och dö, låta sina tårar rinna innan den kraschar och förstör planeten som bara fanns för att finnas dit den trivdes bäst och på vägen stod? Möjligheternas universum och livet ett virus som blint lever på andras bekostnad och söker sig vidare till vänliga platser tills dem dör ut och nästa himlakropp – framtida lik står på tur . . . Mars har en historia att förtälja . . . och hjärnan . . . hela tiden skapar nya tankebanor med "okänd" destination – utanför universums begränsande och förutsägbara gränser – där finns tystnaden – den riktiga . . . om universumet är likt hjärnan vad kommer hända när den börja tänka bakåt i tiden? En del av helheten, allt är en del av helheten . . .

 

 

 

 




Prosa (Prosapoesi) av Night Soul Woman
Läst 221 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-06 01:00



Bookmark and Share


  JNI
vilken ljuvlig sommar du verkar ha och haft ?!
så mycket underbara rader att få läsa och ta till sig..

klok, filosofisk och humor, vilka egenskaper du har :)
2009-08-06

  Bjarne Nordbö
Vaken som jag måste vara denna natt tar jag texten och lägger nära mitt hjärta. Snyggt.
2009-08-06

  Peter Matsa
Skön text, den vindlar sig genom hjärnan, solsystemet och ut i universum
Lämnar lite vemod och en ödmjukhet - inför det stora
Tack för läsupplevelsen
2009-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman