Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fick på annan sajt nyligen lite på moppo, då föddes denna 


Sonetto corretto

 
Jag nyligen här lade ut sonetto
som nyss jag totat hop men ej ur bok
Då blev den utvald – Tack! -  men fick en krok
att rimmen icke flätats helt corretto...

Att fläta som jag gjort var icke rätt – o,
om blott Petrarca följts man varit klok…
Men jag är blott en stackars rimmartok
som trott att Shakespeare hade bättre vett - o…

nu verkar det som detta ej är fallet
Jag skummade sonetter hans, minst tio
och kanske var han liksom jag i pallet…

Vi hava båda diktarstil med brio
och känna båda rim som rena kallet…
Så tag nu denna som en ursäkt mio!

 




Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-09 13:41



Bookmark and Share


  Princess Charles
Briljant! :D Vitterhet och humor i skön förening!
2009-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP