Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tidlös konst är tidlös av en anledning


Hugget i sten


Spindelväven hänger som ett tindrande smycke
från hakan på dig där du står, orörlig i en pose
förstenad av stenhuggarens flinka hand

dina ögon är tomma, men
berättar ändå en historia
tack vare resten av dig

en droppe regn fastnar efter sin oändliga färd
precis där, mitt i mönstret, mitt i väven
och just då gick solen ner en bit bort genom ett
av de gamla fönstren utan glas

en stråle for precis genom droppen och brast
som en regnbåge full av färg rakt in i min syn

jag tyckte du log för en sekund, sen
förlorade jag fokus och effekten var
ett minne blott

solen fortsatte ner och lämnade kvar en tung
skugga vilken fyllde varje hörn av det rum där
du ännu står
där jag fortfarande står, begrundande dina
majestätiska drag, din abstrakta figur

natten faller tung utanför, men i mig glimmar den
där diamanten i ditt smycke än
sinnebilden jag fick gav mig slutgiltig ro

nu står jag där, torr och full av damm vid sidan
utav dig

turisterna fotograferar, ojar sig
och beundrar konsten som var
så mycket större förr





Fri vers av Gawain VIP
Läst 430 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-08-20 20:04



Bookmark and Share


    J. Herward
sten kan vara varm:)
2009-09-05

  Eva Langrath VIP
en underbar betraktelse som kittlar tanken
2009-08-27

  Peter Matsa
Oh, sagolikt vacker prosa min herre!!! Du manövrerar ord och meningar till skön poesi som en skicklig dirigent gör med noter och partitur.

Den här tål att återkomma till, bokmärkes!
2009-08-21

  drakbruden VIP
En betraktelse så underbart beskriven genom dina ord som fångat ögonblicket och tidlösheten.
2009-08-20

  Aquila
Beundrar din mångsidighet. Alltid intressant och underhållande. Det här är vacker poesi!
2009-08-20

  Ingela Svenson VIP
En helt underbar text, jag bugar djupt för din konst!
2009-08-20

  Night Soul Woman
Sanslöst bra skrivet! Ett mästerverk! *bokmärkes*och*applåd*bra skapat:)
2009-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP