Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
självriskhet.


tejpad i kanterna.


det kanske aldrig syntes i min blick
att jag behövde
eller ville bli älskad
det kanske aldrig hördes på min röst

du kanske tyckte att mina fotspår var skarpa
och att jag alltid orkade
ett
varv
till

du märkte kanske aldrig
hur stark den var
muren jag byggt upp
för att slippa
riskera
mig

jag kanske aldrig frågade
efter din mun mot min hud
eller dina andetag
mot mina tårar

jag har alltid sprungit genom eldar
ensam

en flicka
bränd i kanterna av självriskhet
skriker efter någons hjärtslag
en flicka
tejpad i hörnen
för att hålla ihop
sig själv
vill inget annat

än att bli älskad




Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 1261 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2005-10-07 21:20



Bookmark and Share


  Aenima
riktigt bra skriven
2010-07-10

  EllaMy
Den här dikten har haft en plats i min plånbok sen jag var cirka 14-15 år och läste den första gången i GLÖD. Tack för ditt indirekta stöd i 9 år. <3
2010-07-05

    ej medlem längre
Wow, jag har haft den här på min vägg i evigheter nu; och jag älskar den fortfarande! Tänk vad fräckt att dikter kan röra sig så långt; vi måste ha gemensamma vänner..=)
2005-10-19

  Kicki Karlén
Mycket vackert och känsligt... rörande i sin enkelhet säger den ändå så mycket
2005-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP