Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla sätt att uppnå inre klarhet är bra, utom de uppenbart mindre bra. Sämst är förstås de dåliga,,


Lyckans Gissel


Och ett gissel min herre, varsågod,
ni kan ställa er i skuggan av det där
magnifika fikonträdet där borta


mannen med ett kors i Järnek
piercat genom skallen, ja tvärs
genom huvet, pekade med ett
väderbitet finger snett åt höger

Jag bugade så blodsvallningarna fick
det att svartna för min syn
det förväntades man göra, så mycket
visste jag redan innan jag kom hit

marken var prickig av blod, smågrus
av kisel mest så det var ljust och fint

Den gamla fikongrenen petade mig
rakt i pannan där jag framåt skred
med förväntans rosor målade i blick

en klar indikation på att jag hamnat
rätt, känslan sade mig så och som
den lydiga jag då var löd jag bums

Första rappet sved, det andra brann
till med intensiv eld
det tredje stang som hade jag blivit
biten av en orm, ty jag vacklade till
i mitt heliga rus och föll

blodsmaken steg i min torra mun, jag
var blind men kände både doft och smärta
så allt var som det skulle
jag lystrade och mös till ljudet av smisk
från en äldre gentleman som stod intill

~Musik
tänkte jag instinktivt och reste mig
blindslagen upp
-Mer smisk Maestro, mer smisk

Rappen visslade och huden flikade upp
sig likt en trasig trasmatta, blodet rann
och jag mötte mitt inre källarplan

det var kallt, tomt och svart





Fri vers av Gawain
Läst 467 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-26 16:33



Bookmark and Share


  peter markurth
dena var kanon
2009-08-26

  Ingmar Hård VIP
du berör någonting
kanske vet jag inte vad
men det är i varje fall eldfängt
och en känsla når mig
jag som är
okyrklig
oreligiös
men mänsklig
2009-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain