Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Detta var på 1940-talet när musiker reste på turné med tåg!




Ödets samspel

En del av mig finns kvar,
i landet långt i fjärran,
där fadersarvets rötter 
sedan länge tonat bort.

Min älskade far som drevs
av sin kärlek till en kvinna.
De träffades på europatåget,
han var musiker från Pustan.

Min mor klev ombord 
och drunknade i hans ögon,
när han så chevalereskt
bjöd henne sin hjälpande arm.

Även hon var ute på turné,
med det egna damkapellet,
hade missat Stockholmståget 
tog ta första bästa tåg mot norr.

De möttes av en slump,
eller kanske var det ödet
en ljus sommarnatt i norden?
Han for vidare med orkestern
på sin turné genom Europa.

Men aldrig kunde han glömma
den nordiskt blonda flickan,
så han valde komma tillbaka
och gifte sig med min mamma.

Så blev han kvar i Sverige
återstoden av sitt liv.

Men en del av mig finns kvar,
i landet långt i fjärran,
där fadersarvets rötter
sedan länge tonat bort.
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Ilona _L
Läst 520 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-07 17:55



Bookmark and Share


  Ordregnspoeten
Tack för den intressanta texten. Jag är själv ett resultat av ett möte utomlands och har en svensk mor och en far som är österrikare. Vet inte riktigt varför men det är något som drar mig ut i Europa och jag vill veta vad. Tycker att något väsentligt fattats mig i livet här. Vill bara veta riktigt vad det är.
2009-09-07

  Carola Zettergren
Vilken romantisk historia!
2009-09-07

  Måna N. Berger
Det var en fin hyllning till kärleken! Och tur att han hoppade av, annars hade ju inte du blivit!
2009-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Ilona _L
Ilona _L