Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"hittade den i sopprummet". Namnet av författaren är okänt
http://www.youtube.com/watch?v=sDclkiPI8FQ

Ithikon Akmeotaton feat. Ismail Aydin - Yedikule




Kittlingens expert



(((  post – it lapp )))

Vad är kittlande, hur upplevs det och varför?

Nå, vi alla vet vad kittlande är men jag ska
fokusera mig mest på de olika reaktionerna.

Om man blir kittlat och reagerar som ett litet
barn, upplever utan några spärrar, och inte eller
klarar av kittlandet ja, då hjärnan efterhärmar
 – återskapar en redan upplevd stund och sinnestillstånd
från barndomen eller den första gången man blev kittlat
och hur man reagerade då.

Behöver man reagera så? Japp om det är vad man
behöver den givna stunden och det bör respekteras.

Om man lyckas att behärska sina reflexer och känslor
och verkligen vara i stunden, vara i kontakt med sin kropp
så upplevs kittlandet som behagliga rysningar som kan
väcka andra kroppsorgan beroende på vilka känslomässiga
behov man har. Kittlandet kan fortsätta i timmar men
man måste verkligen vara i stunden och när och om hjärnan
gör de rätta associationerna nästa gång ska kittlandets fenomen
upplevas som en euforisk och rofylld stund – att börja massera
är ett välkommet alternativ, som en eftersträvansvärd belöning.

Over and out från fjäderholmarna;)

 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Night Soul Woman
Läst 292 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-09-11 19:33



Bookmark and Share


  Peter Matsa
aha, det förklarar ett och annat ... därför kan inte kittlingen användas i tortyr ... :)
bra skrivet om detta fenomen, denna post-it filosof :)))
2009-09-11

  Svart svan
Spännande...detta har jag aldrig hört förut...
2009-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman