Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stefanos

(katal betyder döda på hebreiska)

Stenen i min hand
kantig och vass
och tung som en sten

ropar till mig att släppa den
och lägga den tillbaka
på stigen där den låg

men jag hör bara rösterna
av dem som skriker högst
Döda, döda, döda, Katal!

och jag har glömt
vilken mjuk man han var
och hur stark han verkade

när han fick oss att dela med oss
grannar emellan
så att ingen skulle gå hungrig

Döda, döda, döda, Katal!
och min hand släpper stenen
i en hög båge mot hans huvud.

Nu gråter stenarna
i sitt röse över blodet.
Och jag gråter när jag går förbi.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-31 17:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP