Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

!Låt mig dö...

Långt borta i din egen ensamhet
skriver du dina rader om din egen ångest
och berättar för VEM att du skurit dig igen
och att du ätit igen och kräkt.

Långt borta i din anonymitet
ber du och hoppas att ingen ska se
och berätta inte för mamma...
men visst ropar du på hjälp.

Jag läser och gråter igen
över dig, över ännu en
som inte kan känna livets lust
och hoppet att livet ljusnar,
över dig som inte ser hur fint
och fantastiskt du är skapad
och inte förstår att meningen är
att du ska vara till för nån
så som andra finns till för dig.

Var inte rädd för din mamma
och våga be om hjälp.
Var med där det händer något
och delta i livet en aning.

Jag önskar dig en längtan
en lust att gå en kurs
eller vara med i föreningar
och sjunga kanske i kör.

Jag önskar dig ett liv.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-04 17:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
det finns så många trasiga själar. det gör så ont att tänka på, det måste göra så ont att leva i. Bra skrivet!
2009-11-04

  Stefan Höglund
Fint gjort åsa, att börja bli äldre med krämpor har ju sina problem men jag lider med ungdomar av i dag, vill aldrig tillbaka till tonåren igen.
2009-11-04

    Inger
Hemskt.....Men ack vad bra skrivet ... du får ut allt i texten ... Har själv en dotter som mår dåligt,,,, Har stöttat har försökt hjälpa och när jag trodde allt var ok gör hon det igen skär sig. Nu har även jag fått en allvarlig depression, orkar inte stötta orkar ingenting. Dina ord ger mej ändå lite kraft.
2009-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP