Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vatten

Det följer efter mig i alla mina drömmar, rinner i rännilar och brusande floder, glittrar i vågor och suger i bottenlösa tjärnar.

Jag vaknar svettig av ångest efter att nästan ha drunknat i det eller lycklig och lugn efter en simtur i en blå lagun.

Jag drömmer om frånvaron av det i klippiga berg eller sandiga öknar, och det finns skräckslagna drömmar där löständerna i vattenglasen försöker tala med mig, förgäves.

Den svåraste av alla dessa drömmar om vatten är den när lyckan att ha hunnit i tid till toaletten byts mot verklighetens uppvaknande: Jag har kissat på mig igen!




Prosa (100-ordare) av Åsa Gustavsson VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-15 16:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP