Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FUCK STATEN ( är vi individer eller)



Ja, nog var jag som de flesta
sökte inte uppmärksamhet
och lade inte mig i bråk!

Gick min egen väg och var där
bara för mina riktiga vänner
ingen ”People pleaser”

Bara mig själv

Nu vandrar jag här fotfarande
utstämplad utan pengar
försäkringskassan skickar

papperen fram och åter

Leva på socialen är inte
en dans på rosor (jag lovar)!

Men FAN man måste ju leva
hamna på ”utvecklings bidrag”
Folk Universitetet suger verkligen!

Ja, efter universitetet så känns det
bara så meningslöst . . .

- Vart tog tänkandet vägen
och vart är vårt samhälle på väg???








Fri vers (Spoken word/Slam) av DanSan
Läst 540 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-11-27 20:38



Bookmark and Share


  Maria T
När skall det bli någon ordning
på försäkringskassan?
2009-12-02

    cyberwor/L/d
Vill inte obstruera samhällsdebatten som kära ordbrukare inledde här hos dig. Vill bara (ödmjukt) göra dig uppmärksam på särskrivningarna ...
2009-11-29

  Lavinia Röd
Du beskriver en svår situation med arbetslöshet och problem med att få ekonomin att gå ihop. Den hopplöshet och förtvivlan det kan föra med sig känner jag verkligen med.

Texten är dock ganska motsägelsefull upplever jag, där inledningen beskriver en stolt och självständig individualist som går sina helt egna vägar. När sedan problemen hopar sig så beklagar sig berättarjaget över hur kollektivet och staten sviker.
Det kunde vara ett riktigt berättartekniskt intressant grepp att visa på ambivalensen en människa kan känna i ett samhälle som vårat. Men dina slutfrågor "- Vart tog tänkandet vägen
och vart är vårt samhälle på väg???" gör mig lite förvirrad.
2009-11-29

  Henrik Svensson
De e väl dags för revolution...
men Sverige är för lamt...
för många med villa o bil
för många rädda för att förlora sin stil...

men tillsammans kan vi
vräka skiten över ända!

najsa rader en mulen dag som detta
2009-11-28

  LassO
it was fucked....
2009-11-27

  Måna N. Berger
Åt höger, om du frågar mig!
2009-11-27

    ej medlem längre
Undrar ungefär detsamma... empati är ett ord de inte kan stava till och definitivt inte vet innebörden av... Den moderna tidens ättestupa?
2009-11-27
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan