Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
[en sorts utopi]


EkoPi; gudomlig ekvation


Nattvard i form av en kallsup grumligt vatten
från tjärnen mitt i skogen följd av ett månskens
kalla filt där man stiger upp

lycklig i sin ynkliga frusenhet över det lilla i att
begripa sig på det stora i att kunna vara just
sådär liten mitt i stora mörka natten, omgiven
av tysta gamla skogen

utan att skygga, skämmas eller rädas, men
vara helt och absolut nöjd med just det


Somna gott, vakna gott, leva gott. För böveln,
dö gott,,





Fri vers av Gawain
Läst 393 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-27 22:27



Bookmark and Share


  The Stargazer
Många visdomsord, som man kanske har hört förut, men aldrig på det här alldeles speciella sättet. Jag gillar även nattvardliknelsen i första stycket och den intressanta titeln.
2009-12-10

  Ingela Svenson VIP
skogen drar som alltid, man kan finna mycket där, sig själv till exempel, gamla troll och annat knytt
2009-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain