Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ansiktet mot spegeln . . . ser du dig själv . . . eller bara en balans som inte finns?




Jul brinn sakta upp (julstämmning)



Nu somnar dagen
så sakta in i natten
viljans mörka natt
har tagit semester
ibland stjärnorna
där ovanför

Tusen ljus tändas
och glöggen skvalar
in bland julrim till
de som har och inte
frusna nätter omfamnade
av neon och betong

Sittande arbetslösa
på skyttebanan
arbetsmarknaden
somnar in

Utförsäkade och
socialbidragstagare
somnar inte in

Men
högervindarna
tar allt med sig
och Sverige
blottas ut

*

Välfärden
var finns den nu

it is . . .

* * * * * * *

”Blowing in the wind”

* * * *

* * *

* *

*



 

 

 




Fri vers av DanSan
Läst 620 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-29 15:25



Bookmark and Share


  jörgen g
Bra fråga..
2011-08-07

  aol
ja var är den
2010-02-08

  Lasseman VIP
Jösses! vad bra jag tyckte denna var.. man börjar ju fundera.. hmm i alla fall min vän så önskar jag dig en fin fortsättning.. broder kram och applåder
2010-01-05

  Maria T
Jag hoppas att du i alla fall ska få
en någorlunda fin adventstid och
jul
2009-12-04

  Måna N. Berger
Väckarklocka! "Fråga inte för vem klockan klämtar. Den klämtar för dig."
2009-11-29

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2009-11-29
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan