Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt Nya Jag


Vilsen väntan önskan att föda
jagets längtan att åter glöda
kolnade rester, mitt gamla jag
synas av ljuset hos ännu en dag
kanske ändå, syns nyanser av grå

flagor möter hopp, i en naken gestalt
nyfödd men grånad, främmande och bekant




Fri vers av Ord
Läst 1143 gånger
Utvald text
Publicerad 2005-10-21 23:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag håller fullt ut med om din skicklighet att rimma! Jag gillar dikten helt igenom, skulle bara vilja ha en radbrytning efter rad fem, då det blir mer flytande, mindre hackigt. Då det blir som början på en ny "del" av dikten, vilket det är. Inga andra ändringar skulle jag kunna se. Men annars så tycker jag att det var rätt av redaktionen att välja denna dikt! Ofta kan det bli lite för mycket vardagsmat, men detta var ett hopp i den gråa nyansen av livet.
2005-10-22

  Ord
Tack Anguis ! för berömmet och för "lektionen" ;-)
Jag är ny här , och vet inte om jag gör rätt som svarar er här ,
eller om jag bör göra detta i privata meddelanden (rätta mig gärna)
Men min tanke är att diskussionen kring en text borde bli klarare om allt är synligt för samtliga.
Jag är ledsen om jag använder "fel" termer , men jag är ej skolad skribent
på något sätt , jag skriver av lust och på känslan jag får för orden..
Vad jag syftade på var att jag ville bryta "rimtakten" (gissar att någon sådan term ej finns ? :-) med ett rim i var rads ände,
å istället guppa till med ett dubbelrim innan avslutningen med "nästanrim"
vilket jag nu lärt mig heter assonansrim =)

Tack igen ! å välkomna att kommentera/ recensera !

/ Crister
2005-10-22

  Ord
Tack snälla redaktionen *bubblar av glädje =)*
å Tack Towdoll å sidhe för positiv input !
Ditt radförslag sidhe , tänker jag för fullt på..
Vill alltid ha rytm och mjukhet i det jag skriver ,
å tanken med dubbelrimmet var att byta takt i läsningen
av dikten , men då jag provläser med din variant inser jag
att den fyller samma funktion och skänker en anng mer allvar
till dikten hmm...

Tack !

/ Crister
2005-10-22

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Jag gillar de fyra första raderna, mycket, och de två sista med sitt lösare rim. Sedan ställer jag mig tveksam till femte raden - dels har du en omvänd ordföljd som inte behövs, och så "nyanser av grå" när du inte ens behöver rimma på grå. Varför inte "kanske syns ändå nyanser av grått"?

Mycket bra dikt! Du är ovanligt skicklig på att rimma!
2005-10-22

    Tow doll
Mycket bra dikt! Känns vemodig på nåt sätt! Bra bra!
2005-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Ord
Ord