Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torsten

Efter vintermörkret längtar själen ljuset

dränker sig i sirliga stänglar, kalkar, lansettblad

en bukett som lovar vårvärme

slår ut i blandad färgprakt, lyser upp rummet,

retas lite med fåfängan och lockar till att blåsa bort lite damm.

 

Efter en tid bleknar färgen, torkar in,

kalkarna öppnar sig så,

ger ut sin sista suck, låter kronbladen falla,

papperstunna, ett efter ett mot bordsytan,

helt genomlysta.

 

Sådan blev du också -

genomlyst.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-01-11 21:50



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
Wow!.. så bra skrivet.. applåder
2010-01-14

  Yrre VIP
En mycket bra text, känner längtan, nära men saknad.
2010-01-14

    Annika J
En stark text som föder många tankar.
2010-01-11

  Marta
?
2010-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP