Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bröllopet

Ring, systrar, ring
i alla era handbjällror
ring och pingla i natten
så luften fylls av tingel.

Klappa, bröder klappa
klappa era rytmer till dansen
klappa och stampa och sjung
Det är härligt att vara ung!

Sväng era vida kjolar
och snurra till klockornas ljud
stampa i marken och hoppa
så stämningen håller sig hög
de kommer från grannarnas by
och månen lyser i nedan
festligheterna börjar här
fortsätter därinne sedan.

Nu kommer de, nu kommer de-
man hör långt bort hur det ropas
och jubelskriken dallrar
som fågelrop i luften
följet tränger in
musiken, hästarna, folket
där sitter vår bror med sin brud
i sin glittrigt sirade skrud.

Ring, systrar, ring
och bröder glöm inte att klappa
dansa så dammet yr
ända tills morgonen gryr!

Vår prins har kommit tillbaka
med sin strålande gemål!
Pingla och klappa och sjung
och utbringa brudparets skål!

 




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-09 20:54



Bookmark and Share


    papillon
Mycket sammetsnatt, mycket värme, många rytmer och ringande toner - ett alldeles underbart bröllop i texten och förhoppningsvis också i verkligheten. Skål och applåder!
2010-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP