Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(Uppgift: skriv med orden- resväska, gardinstång)




Pippilotta Viktualia Rullgardina Efraimsdotter

Ett resande teatersällskap
bestående av en person
en tjej med glimt i ögonvrån
en resväska full med don

ett nummer i all enkelhet
en liten pjäs för barn
ett förklä och omaka strumpor
en flätad peruk av rött garn

med dragspel och trumpet
fångar hon åskådarnas blickar
hon trollar fram kappsäcksguld
och hästen är vit med prickar

en käpphäst av en gardinstång
en apa som inte kan tjattra
det gör inte barnen nånting
trumpeten kan tuta och smattra

och Pippi har kommit till stan
barnvagnar parkeras på rad
och för en billig peng
kan man köpa en guldchoklad

det är tur att teatern finns
och slår dunster i ögon små
för en enmanspjäs för barn
kan också jag titta på.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-20 11:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP