Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Titta in i ett nyfött barns ögon

Titta in i ett nyfött barns ögon
och låt dig drunkna där
falla ner genom brunnarnas djup
genom vatten mörkt och svalt

så speglas i barnets ögon
oceanernas svallande brus
valar, delfiner, fiskstim,
vågornas slag emot strand

så speglas i barnets ögon
det vatten det kommit från
det vatten som också är tårar
och släcker din törst.


Titta in i ett nyfött barns ögon
känn istället hur du lyfts,
får sväva i rymdernas lager
av mörker varvat med ljus

så speglas i barnets ögon
tidevarv efter varv
alla en människas åldrar,
och världens, kan anas där

så speglas i barnets ögon
en liten gnista av hopp
Johannesropet i mörkret
en stråle av evigt ljus.


Maria, du håller så varligt
din nyfödde lindade son
och ser i hans nattsvarta ögon
var han kommit från

Och du ser i hans nattsvarta ögon
att han ska komma med liv
Visa oss ljuset i mörkret.
Kyrie eleis!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 653 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-11-03 06:56



Bookmark and Share


  aol
så vagkert så rätt
2007-06-17

  Rachel Roth
vi har alla sett dessa ögon, drunknat i dem, men kanske inte formulerat för oss vad det är vi ser och vad vi upplever, för vi kanske glömde att tänka just då....men när jag nu läser vad man kan se så känner jag ändå igen mig i dina ord och tänker....ja, just det....det kan man se. För mig kom de sista två verserna lite överaskande och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det...för det är ju lite som en egen dikt....och andra sidan ger det mig också en känsla som i en Bach-fuga, vid övergången från ett stycke till en annan...
2005-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP