Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maning

 

Nu faller guld från träden och ger vika

att vindarna och mörkret ska få rum

den köld som lär oss tålamod och väntan

som väntan på ett evangelium

det budskapet att livet alltid segrar

att kärleken och värmen vinner mark

att efter natten känns det som ett löfte

när mörkret viker för en  stråle stark

Jag är så glad att jag får bo i Sverige

för här är döden tydlig varje år

berättelsen att livet vaknar åter

blir levande beskriven varje vår

och ändå är det lika mörkt om natten

i hela världen om man liten är

och ensamhet och kärlekstörst är samma

nå´n annanstans på jorden eller här

Så när det  faller gyllne löv om hösten

tänk då en stund på den som ensam går

och den som fryser för han saknar husrum

när vintern kommer med sin kyla svår

Min önskan är att varje barn blir mättat

att varje mänska  får nånstans att bo

den ensamme  kan få ett ljus i mörkret

att den som gråter kan få tröst och ro

Så tänt ett ljus och skriv ett brev till någon

och lägg i bössorna din sista slant

och hälsa på din granne varje morgon

för kärleken är delbar, inte sant?




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 299 gånger
Publicerad 2005-11-10 10:48



Bookmark and Share


  Rachel Roth
Din text blir också ett verk av guld som skiner upp i mörkret och en påminnelse om vad vi har att vara tacksamma för och att vi inte är ensamma så som vi tänker men i det djupaste delar våra öden med varje levande och att vi kan göra mycket för den andra
2005-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP