Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ödmjukhet


En barnmorska i ödemark

Hukande kupande händer
fångar ett nyfött barn
stjärnljus himmelen tänder
över oss alla i natt

isande glittrar snön
natten är hård och mörk
men in i mina händer
föddes ett liv igen

Fyll dina lungor med skriket
och visa din mor du är stark
du ska erövra din värld
och bryta ny mark

nu har jag tvättat och lindat
nu har jag tröstat och lindrat
nu ska jag skida till mitt
och sova till nästa gång

en dag har jag tagit emot
alla de liv mig förunnas
men ännu är dagen ej här
då jag till vila går.

Hukande kupande händer
fångar ett nyfött barn
stjärnljus himmelen tänder
över oss alla i natt.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 1675 gånger
Publicerad 2005-11-10 11:15



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Din dikt är enormt fin.....det måste vara fantastiskt att jobba som barnmorska,att förlösa alla dessa medsystrar,att få vara med,deltaga i detta underbara....
2005-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP