Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vårtid

Där vissnande löv täckte vår vardag

vinden torkade ut den sista gnuttan

prasslade de torra tankarna utan ork

 

Regnet föll förlåtande lämnande

efter sig öde marker

 

Där spirade plötsligt två stänglar

hjärtbladen vände sig mot solen

fick syn på varandra

log

 

Har vi inte varit här förut?

 

Det är vår

det är vår

det är vår tid.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-07 23:49



Bookmark and Share


  AnnaMy
mycket vackert, orden liksom rinner fram som en porlande bäck som just tinat ur snön. tack gode gud för att det äntligen är vår :)
2010-05-08

  Per Rydberg
Härlig livskraft genomsyrar dikten. jag tycker om anslaget och tonen genom dikten.
2010-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP