Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en gammal tung text den betyder mycket för mig


Reqiuem över en död elefant.

Den sjuka elefanten
vinglar mellan vänner.
Lyfter sina öron för balansen.

Den sjuka elefanten
får gyttjebad av maken.
Får gröna blad och vatten i sin mun.

Den sjuka elefanten
vill inte längre leva.
Vill inte längre minnas.
Vill inte längre finnas.

Den sjuka elefanten
vaggas nu i flocken.
Böjer sina knän i solnedgången.
Den sjuka elefanten
andas ut i natten.
Nu gråter hela flocken över den.

Varför fick du inte leva?
Varför fick du inte leva?
Varför fick du inte leva?

De tunga, grå klipporna vaggar sin egen långsamma sorgesång.
De tunga, grå klipporna trampar sin egen runda sorgegång.
De tunga, grå klipporna skapar en minnesvård.
De tunga, grå klipporna glömmer
aldrig, aldrig, aldrig.

Spåren i sanden ett långtida vittne,
benen i sanden ett framtida vittne.
Väldiga knotor i rödaste damm.
Mitt i en cirkel skapad av sorg.
En hel natts stumma tramp.
\'Här vilar en STOR elefant.\'




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 283 gånger
Publicerad 2005-11-14 09:58



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
som du skriver i ingressen, en tung text,
vacker och faktiskt riktigt sorgsen,
det är något som är svårt att förmedla

Själv när jag läste tyckte jag det blev lite för mycket upprepningar av meningar, men beror ju också på, hur, texten läses.
2005-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP